Avit behaalt als eerste Cisco Gold-partner de XDR-specialisatie en biedt dit ook aan als managed service

Avit heeft als eerste Cisco Gold-partner in de Benelux de XDR-specialisatie behaald en biedt deze geavanceerde beveiligingsoplossing nu ook aan als managed service. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Avit en een grote stap voorwaarts in het versterken van de cybersecurity van hun klanten.


Extended Detection and Response

De XDR-specialisatie (Extended Detection and Response) van Cisco richt zich op het verbeteren van de beveiligingsarchitectuur door een geïntegreerde benadering van dreigingsdetectie en respons. Deze specialisatie biedt een holistisch overzicht van beveiligingsdreigingen door data van verschillende beveiligingsproducten en -oplossingen te correleren. Dit stelt organisaties in staat om geavanceerde aanvallen effectiever te detecteren, te onderzoeken en erop te reageren. Cisco's XDR-oplossing combineert netwerk-, endpoint-, cloud- en applicatiebeveiliging, waardoor een uitgebreid en gecentraliseerd inzicht ontstaat dat helpt bij het sneller identificeren en neutraliseren van dreigingen.


Overzichtelijk dashboard voor effectieve respons op dreigingen

In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven geïnvesteerd in verschillende beveiligingsoplossingen om aanvallen te voorkomen. Deze oplossingen genereren echter vaak meldingen zonder een duidelijk overzicht te bieden van de samenhang tussen verschillende systemen en aanvallen. Dit maakt het moeilijk om snel en effectief te reageren op dreigingen.


Met het XDR-platform kunnen bedrijven hun verschillende beveiligingsoplossingen koppelen en een overzichtelijk dashboard creëren. Dit biedt inzicht in wat er gebeurt, waar het gebeurt, en hoe verschillende gebeurtenissen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen patronen en samenhangen van aanvallen sneller worden opgespoord, wat de aanpak van problemen en preventie in de toekomst vergemakkelijkt. Het open systeem van XDR betekent dat het kan samenwerken met allerlei merken en producten, niet alleen van Cisco.


XDR als managed service

Avit is nu de eerste Cisco Gold-partner in de Benelux die deze specialisatie heeft behaald en tevens de eerste partner die dit als managed service aanbiedt. Het certificaat bevestigt dat de experts van Avit de benodigde trainingen hebben gevolgd en succesvol hebben afgerond. Avit beschikt nu over een aantal experts met de juiste kennis om klanten te ondersteunen bij de implementatie en het beheer van XDR.


Als eerste partner die XDR als managed service aanbiedt, biedt Avit klanten de mogelijkheid om hun beveiliging 24/7 te laten beheren. Dit betekent dat organisaties continu beschermd zijn en dat er direct ingegrepen wordt wanneer dat nodig is. De dienst wordt aangeboden met een vaste prijs, gebaseerd op het aantal medewerkers van een organisatie, ongeacht het aantal binnenkomende alerts.


Klaarstomen voor NIS2

Daarnaast bereidt XDR organisaties voor op de aankomende NIS2-wetgeving. Deze Europese regelgeving vereist dat organisaties niet alleen aantonen hoe zij beveiligd zijn en welke aanvallen hebben plaatsgevonden, maar ook welke maatregelen zij hebben genomen om deze aanvallen te voorkomen en op te volgen. Door XDR te implementeren, zetten organisaties een belangrijke stap richting compliance met NIS2 en zijn ze beter voorbereid op toekomstige beveiligingseisen.


Met de introductie van deze managed service benadrukt Avit zijn toewijding aan het leveren van geavanceerde en effectieve beveiligingsoplossingen. Dit stelt hun klanten in staat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl zij verzekerd zijn van een robuuste en proactieve beveiliging tegen de steeds complexere dreigingen in het huidige cyberlandschap.