Met een managed service momentum creëren in digitale projecten

Geen enkele sector is immuun voor digitale transformatie. Terwijl bedrijven zich haasten om te profiteren van nieuwe kansen, is de uitdaging om te begrijpen hoeveel middelen er aan digitale projecten moeten worden besteed. Dit creëert een ideaal scenario voor een nieuw niveau van managed services, aldus Hamid Abedini, managing director Nederland, en Evert Smit, healthcare specialist, Avit.


Waarom is dit een goed moment voor IT managed services?

Hamid Abedini: De realiteit is dat technologie zich zo snel ontwikkelt dat het voor elk bedrijf een enorme uitdaging kan zijn om bij te blijven. Tegelijkertijd krijgen bedrijven te maken met meer regelgeving rondom toenemende cyberdreigingen. Voor de meeste bedrijven is IT niet hun kerncompetentie. Ze hebben simpelweg niet de middelen om elke nieuwe upgrade, innovatie of nieuwe functie bij te houden. Ze willen zich richten op hun specialisme.


Bovendien is er onder bedrijven een groeiende volwassenheid in het managen van een managed service.


Wat bedoel je daarmee?

Abedini: Ten eerste is 'managed service' zo'n breed begrip. Klanten willen misschien iets heel specifieks en voor de korte termijn, of ze willen een meer strategische, lange termijn verbintenis. Ik denk dat het verschil is dat klanten veel duidelijker zijn over wat ze van de dienst willen: de SLA's, het niveau van betrokkenheid, hoe weinig of veel er wordt overgedragen.


Ook zijn beide partijen beter in het opbouwen van een werkrelatie. Bij Avit werken we hard om vertrouwen op te bouwen met onze klanten.


Waar ziet u groeimogelijkheden?

Abedini: Over de hele linie. Ik zou zeggen dat snel bewegende sectoren de meest voor de hand liggende kans zijn, bijvoorbeeld in de detailhandel. Sectoren die zich geen downtime kunnen veroorloven of te laat zijn met het adopteren van cruciale nieuwe technologieën. Hier komt de waarde van een managed service naar voren.


Maar we zien ook sectoren die eerder misschien terughoudend waren om over te stappen op een managed service, omdat ze de controle intern wilden houden. De gezondheidszorg verandert bijvoorbeeld ongelooflijk snel; er zijn enorme kansen voor digitale transformatie - vanuit medisch, operationeel of patiënten perspectief. En zorgverleners hebben meestal geen grote IT-teams in huis.


Hoe overtuigt u zorgaanbieders om managed services te omarmen?

Evert Smit: Zoals Abedini al zei, door vertrouwen. We werken al een aantal jaren samen met een klant, Tergooi MC, een ziekenhuis in Hilversum, 30 kilometer ten zuiden van Amsterdam. We werden oorspronkelijk in 2017 binnengehaald om een software-defined architectuur te ontwerpen en implementeren, een van de eerste in zijn soort in Nederland. Dit project liet zien hoe Tergooi MC, wijzelf en de leidende technologie, Cisco, konden samenwerken. Het was cruciaal voor het opbouwen van vertrouwen.


Dus toen Tergooi MC plannen startte om twee ziekenhuizen te fuseren en één nieuw, modern ziekenhuis te creëren, wilden ze ons erbij hebben om de plannen vorm te geven.


En waar staat dat project nu?

Smit: Het nieuwe ziekenhuis is nu open. Het is gebouwd volgens de nieuwste gezondheids- en duurzaamheidsnormen. De kamers zijn licht, er is uitzicht op het omliggende bos en er is meer dan 1000 vierkante meter aan groene daken. Het ziekenhuis wordt ondersteund door de meest moderne en veilige netwerkinfrastructuur, inclusief door ons ontworpen en geïmplementeerde software-defined access.


We leveren nu een volledig beheerde dienst, met proactieve ondersteuning, continu onderhoud en beheer van het hele netwerk- en telefonie systeem. Tergooi MC heeft ons de sleutels overhandigd.


Welke waarde hebben jullie geleverd en wat is de impact voor Tergooi MC geweest?

Smit: Vertrouwen. Zoals eerder gezegd is er binnen elke organisatie zoveel technologie in gebruik dat het ongelooflijk moeilijk kan zijn om te monitoren wat er allemaal gaande is. Technologie in ziekenhuizen is letterlijk een kwestie van leven of dood. Wij kunnen het hele netwerk van Tergooi MC monitoren via ons Network Operations Center. We kunnen kijken naar beveiliging, connectiviteit en applicatieprestaties. We hebben supportteams in de VS en Azië als er bij een incident 24/7 dekking nodig is.


Het resultaat, naar mijn mening, is een wendbaardere werkomgeving bij Tergooi MC. Het is nu veel sneller om nieuwe technologieën te implementeren, zoals locatie-gebaseerde services of apparatuurmonitoring, en er is de zekerheid dat alles werkt.


Onze instelling, mocht er ooit iets misgaan, is ‘fix first, argue later’. Ik denk dat dat essentieel is voor een gezonde werkrelatie.


Wat bedoel je met ‘de sleutels overhandigen’?

Abedini: Het is een weerspiegeling van het vertrouwen dat de klant in ons heeft. Het betekent niet dat de klant geen interesse heeft in IT; het is een besef dat zelfs de meest kritische systemen het beste worden beheerd door een managed service provider. Met meerdere technologieën in het spel, hoe meer zichtbaarheid en controle je hebt, hoe beter je in staat bent om een geweldige service te leveren.


De waarde van het Cisco Gold Partner-programma

Abedini: We werken al sinds het begin samen met Cisco. Cisco heeft altijd het belang van haar partnernetwerk begrepen, en het vergt echte toewijding om de Gold-status te bereiken. Wij zien dit als een waardevolle investering. Als het gemakkelijk was, zou het niet zo waardevol zijn! Bovendien is het Cisco-portfolio zo sterk. Het is vandaag de dag al sterk, maar de investeringen van Cisco in onderzoek en ontwikkeling, en de overname van nieuwe technologieën, geven ons vertrouwen dat het ook in de toekomst sterk zal blijven.