Heb je ooit gehoord van ‘bleisure travel’? Dit is een vorm van reizen waarbij een zakelijke reis gecombineerd wordt met ontspanning. Bleisure travel is typisch iets voor millennials die als geen andere generatie de wereld als hún ‘playground’ zien. Business en pleasure combineren is voor hun een slimme manier om kosten te besparen. Het is maar één voorbeeld van veranderingen in patronen en behoeften die invloed hebben op de hospitality-sector. Want het zal duidelijk zijn dat die wereldreizende millennial met al zijn technologische vernuft heel wat anders verwacht dan de ‘gewone’ zakenreiziger die we gewend zijn.
INNOVEREN DOOR TE DIGITALISEREN
Waarom dit voorbeeld? Simpel: Het is een illustratie van het continu veranderende speelveld van de hospitality-sector. En wie op dat speelveld overeind wil blijven, zal mee moeten bewegen met de veranderende spelregels, waarin de ‘guest experience’ centraal staat. Hoe verhoog je de tevredenheid van je gasten? Hoe stimuleer je herhaalbezoek of verleng je het verblijf? En welke andere mogelijkheden heb je om de omzet te verhogen en de kosten te verlagen? Voor veel hospitality-ondernemers is het duidelijk waar het antwoord op die vragen vandaan moet komen: Innovatie. En digitalisering speelt daarin een belangrijke rol.
KLANTBELEVING
Digitaliseren kan op verschillende manieren een bijdrage leveren. Het kan helpen processen te vereenvoudigen en versnellen, waarmee de gast én de medewerker geholpen zijn. Denk aan reserverings- en betaalsystemen die nu al eindeloos veel gemakkelijker zijn dan in een nog niet zo ver verleden. Maar digitalisering kan ook een directe invloed hebben op de klantbeleving ‘op locatie’. Wat te denken van het veilig streamen van persoonlijke ‘content’, zoals Netflix, Disney+, YouTube waarmee gasten van hun hotelkamer een soort tijdelijke huiskamer maken? Dat is nog eens iets anders dan video-on-demand.
PRODUCT-AS-A-SERVICE
De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en bieden volop kansen. Daarin schuilt ook een nadeel. Want waar moet je beginnen? Hoe blijf je up-to-date – of liever nog: De concurrentie een stap voor? En hoe houd je de kosten voor aanschaf en onderhoud van hardware en software onder controle? Uiteraard hebben we daar bij Avit over nagedacht. Voor ons is dé oplossing: PaaS. Product-as-a-service.
BETALEN VOOR GEBRUIK, NIET VOOR BEZIT
Bij Avit hebben we ruime ervaring met de hospitality-sector. We weten wat er leeft en zijn daardoor als geen ander in staat mee te denken over innovatieve concepten. Daar begint PaaS mee: Met een goed advies. Maar dan? Hebben we met elkaar helder waar uw behoefte naar uitgaat en wat er nodig is om daaraan te voldoen? Dan maken we het u zo gemakkelijk mogelijk. We leveren complete, innovatieve IT-oplossingen waardoor u wel de lusten van nieuwe technologieën heeft, maar niet de lasten. De IT-gerelateerde producten schaft u niet zelf aan, maar u neemt ze af ‘as a Service’. Avit blijft eigenaar, en u neemt ze op basis van een abonnementsvorm af. Je betaalt voor het gebruik, inclusief onderhoud en support, via een vaste fee of een abonnement. Jouw aanvangsinvestering is relatief laag en uw kosten zijn meteen glashelder. Avit regelt de montage en implementatie én we garanderen dat de oplossing optimaal functioneert. Oók in de toekomst. Daardoor weet je zeker dat je de technologische vooruitgang probleemloos volgt.
PAAS VOOR TELEVISIE EN VISUELE COMMUNICATIE
Een goed voorbeeld van zo’n PaaS-concept voor de hospitality hebben we ontwikkeld met onze partners LG en Cisco. Het bestaat uit op maat gemaakte pakketten van televisieschermen en ‘signage’, compleet met alle benodigde netwerkfaciliteiten. Avit verzorgt design, levering, installatie, onderhoud en ondersteuning, en als er upgrades nodig zijn, maakt dat onderdeel uit van de dienst. Alles om u te ontzorgen en uw kosten onder controle te houden. En intussen krijgt u de flexibiliteit die nodig is om de veeleisende ‘digitale’ gast van tegenwoordig tevreden te houden en aan je te binden.
GREEN KEY KEURMERK
Niets is voor eeuwig. Soms moeten producten vervangen worden, al is het alleen maar om mee te kunnen gaan met de tijd. Ook demontage en afvoer regelen we. En dat doen we verantwoord! Bij Avit vinden we het belangrijk projecten en oplossingen te ontwerpen en in te richten met het oog op toekomstig gebruik van de materialen. Producten die hergebruikt kunnen worden, geven we dan ook een tweede leven. Je kunt dus blijven profiteren van producten en oplossingen zonder u druk te hoeven maken over vernieuwing en innovatie. Op die manier dragen we gezamenlijk bij aan een wereld zonder afval, een van de doelstellingen van het Green Key Keurmerk binnen de hospitality branche. Een belangrijke meerwaarde van ons PaaS-concept, dat niet draait om bezit, maar om gebruik en service. Je digitaliseert dus niet alleen met gemak, maar ook maatschappelijk verantwoord.
KLAAR VOOR 'BLEISURE TRAVELLER'
‘As-a-Service’-concepten hebben zich al op veel gebieden bewezen. De belangrijkste voordelen zijn hierboven al genoemd. Een lage startinvestering door het ontbreken van aanschafkosten. Géén kosten voor zaken die niet gebruikt worden. En u volgt de technologische ontwikkelingen zonder dat jij je daar druk over hoeft te maken. Bijkomend voordeel van Avit is onze ervaring met de hospitality-sector; we spreken uw taal. En door onze achtergrond als vooraanstaand ‘system integrator’ zijn we in staat nieuwe PaaS-oplossingen naadloos te verbinden met systemen van andere leveranciers. We regelen alles in één keer, u bent snel operationeel. Helemaal voorbereid voor de komst van de ‘bleisure traveller’.
Voor vragen kun je contact opnemen met Evert Smit, Sector Unit Manager Avit, telnr: 06 5350 1382.