Avit wint aanbesteding voor ‘Network Infrastructure as a Service’ van de provincie Utrecht

Met trots kondigen we aan dat Avit de aanbesteding heeft gewonnen voor ‘Network Infrastructure as a Service' (NIaaS) van de provincie Utrecht. De komende vijf jaar zullen we de provincie voorzien van een betrouwbaar, veilig en schaalbaar Cisco-netwerk voor de provincie, haar werknemers en inwoners.


Deze opdracht is voortgekomen uit een openbare Europese aanbesteding in de vorm van een intensieve mededingingsprocedure met onderhandeling. De provincie Utrecht, een innovatieve en diverse regio met 26 gemeenten en 1,36 miljoen inwoners, is op zoek naar een vernieuwde netwerkinfrastructuur na afloop van hun vorige contract. Avit is verheugd dat we als winnaar uit de bus zijn gekomen in deze competitieve markt.


De huidige netwerkinfrastructuur van de provincie Utrecht, geïmplementeerd in 2018, nadert het einde van de contractperiode. Hierdoor ontstond de noodzaak om deze dienst opnieuw aan te besteden en te verbeteren. De nieuwe aanbesteding richt zich op het vernieuwen van de netwerk infrastructuur en het optimaliseren van de beheerdiensten.


De provincie Utrecht heeft met deze aanbesteding een aantal belangrijke doelstellingen voor ogen:

·         Het afsluiten van een nieuw contract voor de levering, het ontwerp, de implementatie en het beheer van de netwerk infrastructuur diensten (WAN, LAN, WLAN).

·         Het bieden van hogere kwaliteit ICT-diensten aan de interne organisatie.

·         Het verhogen van de klanttevredenheid door verbeterde dienstverlening.


De gewonnen opdracht omvat het ontwerp, de implementatie en het beheer van de netwerk infrastructuur diensten, inclusief de benodigde hardware en software, als een managed dienst. Dit zorgt voor uniforme digitale connectiviteit tussen werkplekken, servers, internet en overige ICT-apparatuur op alle locaties van de provincie Utrecht.


De provincie Utrecht reageert positief op deze samenwerking en kijkt er naar uit om de komende vijf jaar een betrouwbaar, veilig en schaalbaar netwerk realiseren. Dit project verbetert de ICT-diensten van de provincie en verhoogt de klanttevredenheid, waarmee zij de positie als innovatieve regio versterken.


Ronald Kraanen bij Avit: “Het winnen van deze aanbesteding is een belangrijke mijlpaal voor Avit. Het is een bevestiging van onze expertise en de hoge kwaliteit van onze dienstverlening. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de provincie Utrecht in ons stelt en we kijken ernaar uit om samen met de provincie Utrecht te werken aan een toekomstbestendige en efficiënte netwerk infrastructuur, die bijdraagt aan een betere leefomgeving voor alle inwoners van deze prachtige provincie.”